Politika

Goran Petrović: Građani smatraju da je glavni problem stranačko zapošljavanje

Foto; SSP

Foto; SSP

U prostorijama Stranke slobode i pravde narodni poslanik Goran Petrović razgovarao je sa građanima. Na prvom razgovoru “Pitajte narodnog poslanika” građane su najviše zanimale lokalne teme.

Nedovoljna transparentnost i nepotizam u procesu zapošljavanja bile su glavne tačke kritike iznete od strane građana rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Goran Petrović. 

Problem je stranačko zapošljavanje u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, a naročito u TE-KO Kostolac i izdvojenim preduzećima. Aktuelna vlast i na lokalnom nivou deli gradjane, a do posla mogu samo članovi SNS-a. Ovo je svakako jedan od razloga što se, ne mali broj ljudi, odlučuje da ode iz Požarevca. Kada se ljudi osećaju da nemaju pravednu priliku za zapošljavanje ili napredovanje zbog političkih veza, gubi se poverenje u institucije i lokalnu vlast”, naveo je Petrović.

Pored problema sa zapošljavanjem, Petrović je takođe skrenuo pažnju na loše stanje saobraćajne infrastrukture, posebno naglašavajući brzo propadanje nedavno asfaltiranih ulica.

Posebno ulica koje su relativno skoro asfaltirane, kao na primer Pećka ulica. Asfalt je propao za manje od dve godine. Ovo nije samo estetsko pitanje, već i bezbednosno, jer loše održavane ulice mogu predstavljati opasnost po vozače i pešake."

Petrović je rekao da je razgovor organizovan prvenstveno na zahtev građana kako bi se njihovi problemi javno izneli,  s obzirom na to da vlast ne reaguje na njihove apele.