Društvo

Dokle se stiglo sa radovima u Čikošu?

U okviru radova na rekonstrukciji Čikoša, u većem delu ovog prostora, postavljene su behaton ploče i izgrađena je velika betonska žardinjera za cveće.

Radovi se odvijaju na 1600 m2, a trebalo bi da budu gotovi do 27. avgusta,  kada je rok završetka po ugovoru. Postoji mogućnost da radovi u Čikošu budu završeni i pre roka, najavio je ranije gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović. 

Na ovom prostoru biće postavljeni urbani mobilijar za igru, nove klupe i rasveta, a bašte ugostiteljskih objekata biće unificirane i izrađene od sibirskog ariša i hrasta sa pergolama.

Najavljeno je i da će se deo kaldrme na pripadajućoj parceli sačuvati i rekonstruisati. Bista Pavla Savića, za koju se planira rekonstrukcija, imaće posebno uređenje oko nje. Planiran je i novi prostor zelenih površina, uz zadržavanje postojećih stabala i njihovu dodatnu zaštitu. Vrednost radova je 45 miliona dinara sa PDV-om, a firma koja ih izvodi je “Inv Mitrović.

Najpre su završeni radovi na zameni i izgradnji nove infrastrukture, koje su izvodili JKP „Vodovod i kanalizacija”, JP „Elektrodistribucija Srbije” i Telekom Srbija.  

Podsetimo, stari projekat rekonstrukcije Čikoša rađen je pre šest godina i izmenjen je zbog estetskih i urbanističkih manjkavosti. Građani su tada negodovali i zbog najave uklanjanja stabala koje je bilo planirano projektom.