Svet

Izrael napao Iran

Foto: Pixabay/ilustracija

Foto: Pixabay/ilustracija

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

Prvi izveštaji kažu da su važni objekti u provinciji Isfahan, posebno nuklearni objekti, potpuno bezbedni i da nije zabeležena nijedna nesreća, obvjavila je iranska Press TV.
 
Nakon aktiviranja protivvazdušne odbrane u Isfahanu i Tabriz, nije zabeležen nijedan veliki pogodak i eksplozija izazvana bilo kakvom vazdušnom pretnjom.
 
Agencija Rojters, pozivajući se na tri upućena izvora, javila je o napadu navodeći kako iranski državni mediji rano jutros izveštavaju da su njegove snage uništile dronove.

Napad je usledio nekoliko dana  nakon što je Iran izveo napad donovima i raketama na izrael u znak odmazde na raketiranje iranskog konzulata u Damasku u kome je ubijeno više osoba.
 
Jedan izvor je rekao Rojtersu da SAD nisu umešane, ali da ih je Izrael obavestio pre napada.
 
Iranska novinska agencija Fars javila je da su se čule tri eksplozije u blizini vojne baze u Isfahanu.
 
Iranski zvaničnik rekao je Rojtersu da nije bilo raketnog napada i da su eksplozije rezultat aktiviranja iranskih sistema protivvazdušne odbrane.