Društvo

Grad Požarevac traži usluge obezbeđenja za “Šećeranu”

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

Grad Požarevac traži usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja objekta “Šećerana”. Raspisana je javna nabavak, čija je procenjena vrednost 7,2 miliona dinara bez poreza.

“Šećerana” se nalazi u ulici Đure Đakovića i za ovaj objekat potrebne su usluge obezbeđenja odnosno fizička zaštita imovine.

Usluga podrazumeva lično prisustvo i aktivnost po 2 uniformisana službenika obezbeđenja u smeni. Službenici obezbeđenja moraju da budu naoružani službenim vatrenim oružjem, opremljeni GPS uređajem, baterijskim lampama i službenim mobilnim telefonima, u štićenom prostoru i vremenu. 

Ukupan broj angažovanih radnika je osam, a period angažovanja 365 dana.

Poslovi obezbeđenja obavaljaju se samo unutar štićenog objekta ili do granice štićenog prostora.

Ovlašćenja službenika obezbeđenja su provera identiteta lica koje ulazi ili izlazi iz objekta ili prostora koji se obezbeđuje i u samom štićenom prostoru, pregled lica ili vozila na ulazu ili izlazu iz objekta ili prostora i u samom štićenom prostoru, zabrana neovlašćenim licima ulaz i pristup u objekat ili prostor koji se obezbeđuje, udaljavanje lica iz objekta ako se tu neovlašćeno nalazi. Službenik obezbeđenja mora između ostalog da upotrebi sredstva prinude kao što su sredstva za vezivanje, fizičku snagu i vatreno oružje pod uslovima utvrđenim zakonom. 

Rok za podnošenje prijava za javnu nabavku je 29. april 2024.