Politika

Dragana Spasojević: Peticijom tražimo smanjenje računa komunalnih usluga

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije organizovao je u centru grada peticiju “Požarevljani za manje račune".

Iznenađeni smo odličnim odzivom građana, jer smo za prva tri dana prikupili oko tri stotine potpisa podrške, što nam je potvrdilo opravdanost naše akcije, rekla je za Boom 93, Dragana Spasojević, ispred  gradskog odbora Narodnog pokreta Srbija.  

Naglasila je da cena toplotne energije iz TEKO Kostolac nije povećana, a grejanje za građane je poskupelo.

S obzirom na to da su poskupele i usluge JKP "Vodovod i kanalizacija" i JKP "Komunalne usluge" za šta građani nisu dobili nikakvu dodatnu vrednost, te da je kvalitet komunalnih usluga opao, pokrenuli smo peticiju pod nazivom "Požarevljani za manje račune", obrazložila je Spasojević

Dodala je da će ova akcija trajati mesec dana, te da žele da skrenu pažnju na, kako je rekla, tretman koji građani imaju od strane gradske vlasti.

Gradska vlast poseže za džepovima građana kada god im zafali novac, a smatraju da nisu dužni da povećaju kvalitet komunalnih usluga koje su na niskom nivou, kako ocenjuju naši sugrađani, kaže Spasojević.

Potpisi će biti predati Gradskoj upravi sa zahtevom za smanjenjem računa komunalnih usluga za najmanje 30%.

Neopravdano su visoki, a građani smatraju da poskupljenjem finansiraju samo nesposobno rukovodstvo javnih komunalnih preduzeća, dodala je Spasojević.