Moj grad

U kojim državnim institucijama je DRI započela reviziju?

Foto/ugovor/ilustracija/ Pixabay

Foto/ugovor/ilustracija/ Pixabay

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je da je počela postupak revizije finansijskih izveštaja, pravilnosti poslovanja i kombinovanih revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja 103 korisnika javnih sredstava (KJS), uključujući lokalne samopurave, sudove, javna komunalna preduzeća i političke stranke.

Među njima su okružni zatvori u Beogradu, Subotici i Leskovcu, kazneno-popravni zavodi u Beogradu, Ćupriji, Pančevu, Kragujevcu i Okružni zatvor u Zrenjaninu, te više osnovnih sudova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Čačku i Šapcu. Na spisku je i Osnovni sud u Požarevcu.

Revizija će se sprovesti i u Regionalnoj razvojnoj agenciji Braničevo – Podunavlje društvo sa ograničenom odgovornošću Požarevac.

Postupak revizije pokrenut je i kod gradova Čačak, Kikinda, Kruševac, Loznica, Pančevo, Pirot, Bor, Sombor i Užice, kao i u gotovo svim beogradskim opštinama i u gradskim opštinama u Nišu, te u još nekoliko lokalnih samouprava i upravnih okruga. Među njima su i Opština Malo Crniće i Opština Kladovo.

Javno komunalno preduzeće Beograd-put, Republički hidrometeorološki zavod, kao i Uprava za veterinu pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede takođe su obuhvaćeni revizijom poslovanja, kao i više javnih komunalnih preduzeća u Nišu, Rumi, Loznici, Odžacima, Kragujevcu, Leskovcu, Somboru, Vrnjačkoj banji, Novom Pazaru, Priboju, Prokuplju itd.

Revizijom je obuhvaćeno i Javno preduzeće za vodosnabdevanje "Morava" Velika Plana.

U postupku revizije, između ostalog, našao se i Naučno-tehnološki park Niš, Turistička organizacija Srbije, Republička direkcija za robne rezerve, Geološki zavod Srbije, Agencija za upravljanje lukama, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Direkcija za vodne puteve u Beogradu, Ustanova za novinsko-izdavačku delatnost Panorama i Novinsko-izdavačko preduzeće Borba.

Postupak revizije pokrenut je i u vezi sa poslovanjem Nove demokratske stranke Srbije u Beogradu, stranke Zeleni Srbije u Beogradu, Pokreta za demokratski progres u Bujanovcu i stranke Zajedno za Vojvodinu u Ruskom Krsturu.

Obuhvaćeni su, između ostalih, i Agencija za ispitivanje, žigosanje i obeležavanje oružja naprava i municije u Kragujevcu, Javno preduzeće Skijališta Srbije, Specijalni luka društvo sa ograničenom odgovornošću u Pančevu, Beogradska berza, Agencija za energetiku i Arena Channels Group.