Muzika

Za 6 sati novi spot Tejlor Svift pregledan skoro 7 miliona puta (VIDEO)

Foto: YouTube printscreen/Taylor Swift

Foto: YouTube printscreen/Taylor Swift

Tejlor Svift onjavila je juče novi album The Tortured Poets Department, kao i spot za Fortnight, prvi singl s njenog novog albuma, koji je u 6 sati od objavljivanja pogledan gotovo 7 miliona puta.

U spotu Tejlor i Post Malone, koji gostuje na singlu, glume bivše ljubavnike koji su, prema tekstu pesme, imali aferu koja je trajala samo 14 dana. Itan Houk Hawke i Džoš Čarls, koji su glumili u Društvu mrtvih pesnika, takođe se pojavljuju u iznenađujućim ulogama kao par naučnika koji vrše eksperimenta na Tejlor Svift, a spot završava špicom koja podseća na nemi film, prenosi Danas pisanje Index.hr.

„Htela sam da vam pokažem svetove koje sam videla u svojoj glavi i koji su poslužili kao pozadina za stvaranje ove muzike. Skoro sve u njemu je metafora ili referenca na neki kutak albuma“, napisala je Svift na društvenim mrežama.

„Za mene se ovaj video pokazao kao savršen vizuelni prikaz ovog albuma i priča koje pričam u njemu.
Post Malone me oduševio na setu kao naš izmučeni tragični heroj i jako sam mu zahvalna za sve što je uložio u ovu saradnju“, dodala je.

 Podsećamo, u petak je izašao novi, 11. album Taylor Swift pod naslovom The Tortured Poets Department.
Pesme su se na streaming servisima pojavile tačno u ponoć po američkom vremenu, odnosno u 6 ujutro po srednjoeuropskom.

Na albumu se nalazi 16 pjesama (i još četiri bonus pesme, po jedna na četiri ekskluzivna vinilna izdanja), među kojima su i saradnje s Postom Maloneom te Florence and the Machine. Na pesmama je s Taylor radio i Aaron Dessner iz The Nationala kao njen dugogodišnji saradnik Džek Antonov.

Samo dva sata nakon izlaska prvog dela, Swift je objavila i drugi „tajni“ deo albuma na kojem se nalazi još 15 pesama i nazvala ga TTPD: The Anthology.