Politika

Narodna stranka na beogradskim izborima sa Novom Srbijom i ‘Živim za Srbiju’

Foto: N. Stojićević/Boom93

Foto: N. Stojićević/Boom93

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će ta stranka na beogradskim izborima nastupiti sa Novom Srbijom Velimira Ilića i pokretom "Živim za Srbiju" Jovane Stojković, ali da su "otvorili vrata" za pokret Dveri i još neke stranke i organizacije.

„Sve će biti poznato do ponedeljka. Odbori Narodne stranke širom Srbije imaju potpunu slobodu sklapanja koalicija za lokalne izbore“, rekao je Gajić televiziji Prva, a prenela stranka u saopštenju.

On je najavio da će Narodna stranka u ponedeljak početi prikupljanje potpisa podrške građana listama kandidata na beogradskim i lokalnim izborima širom Srbije.

Govoreći o neslaganju dela opozicije oko izlaska na izbore 2. juna, Gajić je ocenio da bi to moglo da pojedine birače „otera u apstinenciju“.

„Gubi se vreme od kampanje za beogradske izbore i o beogradskim temama se uopšte ne govori, dve trećine kampanje će proći u raspravi koja nema nikakvog smisla. Reč je političkoj i pravnoj rašomonijadi“, smatra predsednik Narodne stranke.