Film

Srđan Dragojević snima film po priči Rumene Bužarovske

Foto: YouTube printscreen/N1

Foto: YouTube printscreen/N1

Srpski reditelj i pisac Srđan Dragojević izjavio je u Skoplju da trenutno radi na filmu po priči "8. mart" makedonske književnice Rumene Bužarovske.

„Trenutno radim na filmu sa Rumenom Bužarovskom po njenoj priči ‘Osmi mart'“, rekao je Dragojević, koji je gostovao na 36. izdanju skopskog Sajma knjiga, agenciji MIA.

Priča „8. mart“ Rumene Bužarovske je deo zbirke „Moj muž“, koju je u Srbiji objavila izdavačka kuća „BOOKA“.

U petak je u „Bistrou Komedija“ promovisano prvo makedonsko izdanje njegove zbirke poezije pod naslovom „Čat-pat je dobro da se čitne nekoja knjiga da se ne ispadne glupav u društvu“ (Katkad je dobro pročitati neku knjigu da ne ispadne glupi u društvu).

Dragojević je u subotu prvi put gostvao na Sajamu knjiga u Skoplju, na kojem je, takođe, posetiocima promovisao i svoju zbirku poezije, navodeći da je reč o kompilaciji dve njegove pesničke knjige objavljene 90-ih.

„Do ovog novog izdanja moje knjige poezije došlo je tako što Rumena i ja imamo istog izdavača u Beogradu – Ivana Bevca iz izdavačke kuće ‘BOOKA’, koji je predložio da ponovo objavimo moju poeziju“, rekao je Dragojević.

Istakao je da je već 30 godina reditelj koji snima uspešne filmove, ali da malo ko zna da se bavio i poezijom.

„Nadam se da će ljudi čitati ovu knjigu“, dodao je Dragojević, poznat po filmovima „Rane“, „Mi nismo anđeli“, „Lepa sela lepo gore“ i „Parada“.