Društvo

Učenici i "Prijatelji Čačalice" obeležili Dan planete Zemlje

Udruženje "Prijatelji Čačalice" i učenici četvrtog razreda osnovne škole “Sveti Sava” obeležili su Dan planete Zemlje na Čačalici.

Kako je za Boom 93 rekao Stefan Vukić iz udruženja "Prijatelji Čačalice", na ideju su došli zajedno sa roditeljima učenika osnovne škole "Sveti Sava".

"Organizovali smo akciju sa učenicima i učiteljicama četvrtog razreda osnovne škole Sveti Sava. Odneli smo školi drvene table, a deca su na tim tablama sa svojim učiteljicama pisala poruke, koje se odnose na očuvanje prirode Čačalice i životne sredine. Ovom prilikom im se zahvaljujemo, zato što se svaki put odazovu našim akcijama."

Vukić kaže da su table postavljene po celoj Čačalici, a u znak zahvalnosti deci su podelili sokove i slatkiše.

"Ovu akciju podržao je Pokret tvrđava koji je obezbedio deci slatkiše i sokove za decu, kao i udruženje Mlavska vojska iz Petrovca."   

"Mi sa svim školama imamo razne akcije. Godinama unazad smo sa osnovnom školom "Dositej Obradović" obeležavali ekološku dečiju nedelju. Imali smo akcije sa svim osnovnim školama u našem gradu, pa čak i šire. Pre nekih mesec dana, Svetski dan šuma obeležili smo sa osnovnom školom "Jovan Cvijić" u Kostolcu. Posadili smo tri sadnice u školskom dvorištu  i ovom prilikom se zahvaljujemo učiteljici Olgici Nikolajević, koja je to inicirala."

Caption