Sport

Ako bude večitog derbija u Kupu, pravdu će deliti jedan od najtalentovanijih sudija

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Iz Partizana još uvek nije stigla potvrda da će se sutra pojaviti na stadionu „Rajko Mitić“.

Pavle Ilić postao je nepoželjna osoba na stadionu u Humskoj.

U Partizanu su ubeđeni da su drastično oštećeni zbog načina na koji je bio uspostavljen sudijski kriterijum na poslednjem večitom derbiju odigranom u subotu, posle kojeg je verovanto rešena trka za titulu u Superligi Srbije (3:2).

Crvena zvezda na plus 11 sprema taktiku za novi susret sa Partizanom koji bi sutra trebalo da se odigra na istom mestu u okviru polufinala Kupa Srbije.

 
Ipak, iz Humske još uvek nije stigla potvrda da će Bibras Natho i saigrači izaći na teren najvećeg stadiona u Srbiji, s obzirom da su odmah posle subotnjeg derbija izdali saopštenje prepuno napada na sudiju Pavla Ilića, uz upozorenje da se razmišlja u pravucu da ekipa ne nastupi u polufinalu Kupa Srbije.

Kap koja je prelila čašu u Partizanu jeste detalj sa samog kraja subotnje utakmice kada sudija Ilić nije svirao faul u korist crno-belih, a usled kontakta koji je Šerif Endijaje ostvario sa Svetozarom Markovićem pre nego što je, potom, matirao golmana crno-belih na izuzetno lep način za 2:2.

I dok crno-beli kreiraju dramu i koketiraju sa drakonskim kaznama koje bi bile primenjene ukoliko bi odbili da nastupe protiv Crvene zvezde u polufinalu Kupa Srbije (oduzimanje bodova u prvenstvu) određeno je i ko će suditi trenutno nepostojeći večiti derbi, u sredu.

Iako se Lazar Lukić dugo pominjao kao prioritetno rešenje, na kraju je Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila da to ipak bude Miloš Milanović iz Ćuprije, sa znakom FIFA.

On je bio glavni sudija i u finalu Kupa Srbije pre dve godine, kada je Crvena zvezda savladala Partizan golom Aleksandra Kataija u samom finišu meča.

Milanović je ove sezone već sudio na 16 mečeva Superlige.

Bio je glavni delilac pravde na četiri meča na kojima je igrao Partizan (gostovanje u Novom Sadu i Surdulici, kao i protiv Mladosti i Vojvodine u Beogradu) dok je u tri navrata sudio Crvenoj zvezdi (Čukarički, IMT i Mladost).

Milanović spada u perspektivnije srpske sudije, a delio je pravdu i u kvalifikacijama za plasman u grupnu fazu Lige konferencija (Tobol-Bazel, Klub Briž-Akurejrija).