Moj grad

Objavljen novi raspored cisterni

Foto: Boom93/SL

Foto: Boom93/SL

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca objavio je dopunjeni raspored cisterni kojima će se dopremati zdravstveno bezbedna voda u Kostolcu i okolnim naseljima.

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca ponovio je saopštenje da je na osnovu rezultata ispitivanja vode sa vodoizvorišta ključ usvojio zaključak da se voda iz mreže u Drmnu, Viminacijumu, Kineskom naselju i objektima TE KO Kostolac B može koristiti isključivo za sanitarne potrebe. 

Na osnovu rezultata ispitivanja vode, koje uključuju hidrobiološke analize, ukazano je da postoji potreba za pojačanim nadzorom bioloških indikatora, kako finalne, tako i sirove vode na izvorištu PPV Mlava.

Podsećaju da će, uporedo sa izvorištem Lovac, asanacija i hiperhlorisanje izvorišta PPV Mlava i mreže kojom se vrši snabdevanje sa ovog objekta, biti izvršeno od četvrtka, 25. aprila od 7 časova ujutro, do nedelje 28. aprila u 24 časa.

Štab za vanredne situacije podseća da je nakon što je utvrđeno prisustvo gvožđevito-manganoznih bakterija koje dovode do pojave mirisa u vodi na izvorištu Lovac u Kostolcu i mreži kojom se snabdevaju Kostolac, Stari Kostolac, Petka i Klenovnik, i dalje na snazi preporuka da se ova voda kao tehnička ne koristi za piće i pripremanje hrane.

Štab naglašava da će u periodu hiperhlorisanja i ispiranja mreže voda sa oba izvorišta moći da se koristi ISKLJUČIVO ZA SANITARNE POTREBE.

Apeluje se na korisnike koji se snabdevaju vodom sa izvorišta Lovac i PPV Mlava, da u terminu predviđenom za hiperhlorisanje češće ispuštaju vodu na svojim česmama i slavinama kako bi dezinfekcija celokupne mreže bila što efikasnija.

Podsetili su da se prošle godine koristila ista tehnologija za ispiranje vodovodne mreže u Požarevcu.

Obaveštenje o rasporedu cisterni