Moj grad

Osnovci se takmičili u poznavanju saobraćaja

FOTO: Opština Veliko Gradište

FOTO: Opština Veliko Gradište

U Velikom Gradištu, u ponedeljak 22. aprila, u OŠ ,,Ivo Lola Ribar” održano je opštinsko takmičenje iz poznavanja saobraćaja za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola “Pažljivkova smotra 2024“.

Organizatori takmičenja su Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja opštine Veliko Gradište. Žiri su činili zamenik predsednika opštine i, ujedno, predsednik Saveta Nedeljko Vasić, zamenik predsednika Skupštine i zamenik predsednika Saveta Slađan Marković i pripadnik Policijske stanice Veliko Gradište.

Cilj ove akcije je formiranje ispravnih stavova o bezbednom učešću u saobraćaju kod dece, na njima dopadljiv način, kroz igru, druženje, takmičenja kroz koje oni usvajaju nova i utvrđuju stara znanja o saobraćaju.  Za sve učesnike su obezbeđeni pokloni i  nagrade kako bi deca stekla osećaj da se njihov trud vrednuje.

Najbolje plasirane ekipe prvog i drugog razreda bile su iz OŠ „Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište sa osvojenim 1. mestom, OŠ „Vuk Karadžić“ Majilovac na 2. mestu i OŠ „Miša Živanović“ Srednjevo čiji su đaci osvojili 3. mesto.

Ove  ekipe predstavljaće opštinu Veliko Gradište na regionalnoj smotri.

Organizator je čestitao svim Pažljivcima na rezultatima i pokazanom znanju iz saobraćaja.