Sport

Derbi bez bure i neizvesnosti u polufinalu Kupa: Zvezda se dvaput osladila na Partizanovoj drugoj stativi

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Fudbaleri Crvene zvezde su drugi učesnici finala Kupa Srbije koje je na programu 23. maja.

Oni su u polufinalu Kupa, na stadionu „Rajko Mitić“, savladali najvećeg rivala, ekipu Partizana, rezultatom 2:0 (2:0).

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili praktično u prvom poluvremenu kada su preko Pitera Olajinke stigli do nedostižne prednosti.

Kao i u dva prethodna večita derbija na Marakani u borbi za bodove u prvenstvu Partizan je krenuo preduzimljivije od Zvezde, koja je bila oprezna.

U 15. minutu Goh je stavio golmana Glazera na iskušenje. Korejac je umakao poslednjim igračima protivničke odbrane, šutirao je levom po zemlji u bliži ugao, a Izraelac je izbio loptu u korner krajnjim naporom vrhovima prstiju.

Kako je vreme odmicalo, Zvezda je nametnula svoju igru, što joj je i donelo značajan kapital.

U 27. minutu Hvang je „lažnjakom“ izbacio Kalulua iz igre. Uputio je reski centaršut na suprotnu stativu. Loptu je glavom ne baš spretno i odsečno zahvatio Olajinka, ali se ona od Filipovićeve butine odbila u gol. Partizanov half je u toj situaciji morao bolje da interveniše u skoku, a ne da ga lopta preleti.

Samo dva minuta kasnije preslikana situacija pred golom crno-belih. Mijailović je s desne strane uputio mekan centaršut na drugu stativu. Filipović je u skoku ostao kratak, Olajinka je primio loptu na grudi, a onda je iz voleja zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu su se smenjivale šanse obe ekipe, a možda je one zrelije imala ekipa Vladana Milojevića.

Ponovo je u jednom večitom derbiju bliljirao golman crno-belih Aleksandar Jovanović, a ovoga puta je sve impresionirao u 57. minutu kada je čak dva udarca Zvezdinih fudbalera zaustavio na samoj gol-liniji u svega nekoliko sekundi.

Pokušao je trener gostiju Igor Duljaj nešto da dobije sa izmenama u drugom poluvremenu, ali mu to i nije pošlo za rukom.

Ušli su u igru Bibaras Natho i Mateuš Saldanja, ali nisu stvorili previše izglednih prilika.

Finiš utakmice je Zvezda privela na rutinski način i plasirala se u finale gde je čeka Vojvodina koja je ranije danas savladala Radnički u Kragujevcu rezultatom 1:0.