Društvo

Ciklon delovima Srbije donosi kišu, a od nedelje i 28 stepeni

FOTO: A. Stepanović/ Boom 93

FOTO: A. Stepanović/ Boom 93

Jedan ciklon će se danas pomerati od juga ka istoku našeg regiona donoseći uglavnom kišu. Zona padavine zahvataće južnu i istočnu Srbiju, pa se kiša očekuje u tim krajevima.

U nastavku dana u Vojvodini umereno oblačno sa sunčanim periodima. Južnije se očekuje više oblaka koji će mestimično donositi kišu, a planinskim predelima slabu susnežicu i sneg. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i razvedravanje u svim krajevima.

Vetar će danas biti slab, uglavnom severnog smera. Maksimalna temperatura će se kretati između 10 i 15 stepeni.

U danima pred nama vazdušni pritisak biće u postepenom porastu, što donosi stabilizaciju vremena. U naše predele pristizaće i nešto toplija vazdušna masa, tako da će i dnevna temperatura biti u porastu.

U petak širom Srbije duži sunčani intervali, a tek ponegde uz dnevni razvoj oblaka moguća je pojava slabe kiše. Počeće da duva slab južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura u intervalu od 1 do 8 stepeni, najviša dnevna od 13 do 19.

Za dane vikenda i u ponedeljak vreme će biti uglavnom vedro i suvo. Nastavlja da duva južni, dok će u košavskom području jačati jugoistočni vetar. Pristiže i topliji vazduh, koji uslovljava dalji porast dnevne temperature. Najviša dnevna u subotu do 23, u nedelju i ponedeljak i do 28 stepeni.

Prvi dani maja mogu doneti umerena naoblačenja i ređu pojavu kiše i lokalnim pljuskova praćenih grmljavinom. Nastavlja da duva umeren i pojačan jugoistočni vetar. Ostaje toplo.