Društvo

Obeležavanje parking mesta u prvoj zoni

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

JKP Parking servis obeležavaće parking mesta u prvoj zoni.

Kako iz ovog javnog preduzeća napominju, u narednom periodu izvodiće radove na obeležavanju parking mesta u prvoj zoni.

Radovi će se izvoditi u periodu od 20h-04h počevši od 25. aprila.

Podsetimo, u prvoj zoni naplate parkiranja pripadaju uice: 15. Oktobra, Drinska, Voje Dulića, Stari Korzo, Njegoševa I deo, Jovana Šerbanovića, Takovska, Veljka Dugoševića, Lenjinova, Sinđelićeva, Kneza Lazara, Moše Pijade, Nemanjina, Trg Radomira Vujovića, Radomira Milenića Rusa, Topličina, Kosančićeva, Dositejeva i Lole Ribara I deo.

Nedavno je na sednici Gradskog veća Grada Požarevca doneto je Rešenje kojim se usvaja izmena i dopuna Rešenja o utvrđivanju opštih, posebnih i blokovskih parkirališta.

Na osnovu ovog Rešenja, određene ulice u gradu koje su do sada bile u okviru Zone II, biće preimenovane u Zonu I, dok će se nove ulice naći u okviru Zone II.

ZONA II

Vardarska - krak kod Doma penzionera (leva strana gledano iz pravca Šumadijske)

Vuka Karadžića (parking prostor na katastarskoj parceli 572 K.O. Požarevac sa leve strane gledano iz pravca Vuka Karadžića)

Vuka Karadžića (od Bulevara do Pionirskog trga - desna strana gledano iz pravca Bulevara)

Blok 5 - ulica Vere Miletić katastraska parcela 746/1 K.O. Požarevac

Kako iz JKP "Parking servis navode, cilj izmene rešenja o javnim parkiralištima je bolja organizacija i svrsishodnije korišćenje parking prostora obzirom da je uređenjem Tabačke Čaršije ukinuto parkiranje vozila u centralnoj zoni grada.