Politika

Proglašena izborna lista Vlaške stranke za lokalne izbore

FOTO: A.Tomić

FOTO: A.Tomić

Gradska izborna komisija u Požarevcu sednici održanoj 28. aprila donela je Rešenje o proglašenju izborne liste VLAŠKA STRANKA – Ljiljana Ugrinović.

Prilikom donošenja Rešenja o proglašenju izborne liste, Gradska izborna komisija u Požarevcu je prethodno donela Rešenje kojim je utvrđeno da izborna lista VLAŠKA STRANKA – Ljiljana Ugrinović ima položaj izborne liste nacionalne manjine u smislu Zakona o lokalnim izborima na izborima za odbornike Skupštine Grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine.

Ovlašćeni podnosilac ove izborne liste je, takođe, prilikom podnošenja izborne liste, podneo i Program, Statut i dokaz o političkom delovanju na predstavljanju i zastupanju interesa nacionalne manjine i zaštite i poboljšanju pripadnika nacionalne manjine VLAŠKE STRANKE.

Konstatovano je da, prema poslednjem popisu stanovništva iz 2022. godine, na teritoriji Grada Požarevca žive pripadnici vlaške nacionalne manjine i da ne čine više od 50% od ukupnog broja stanovnika, čime je ispunjen uslov iz člana 75. stav 5. Zakona o lokalnim izborima.

Ovo je druga izborna lista koja je proglašena za izbore za odbornike Skupštine Grada Požarevca koji su raspisani za 2. jun.