Društvo

Parking servis izdvaja 5 miliona dinara za Smart autobuska stajališta

FOTO: A. Stepanović/ Boom 93

FOTO: A. Stepanović/ Boom 93

Parking servis planira da kupi i postavi pametna autobuska stajališta koja će imati solarne panele, bežični internet, sopstveno osvetljenje.

Raspisana je javna nabavka za radove za postavljanju opreme za ukupno 7 Smart autobuskih stajališta. Procenjena vrednost nabavke je 5 miliona dinara bez PDV-a.

Dimenzija stajališa mora da budu dimnezija 4m x 1,60 m. Krov stajališta treba da bude od metala sa panelima, a sa gornje strane krova dva solarna panela. Odvodnjavanje kompletne površine krova vršilo bi se sa zadnje strane autobuske nadstrešnice. U sredini konstrukcije planira se 4 komada „Antivandal stolice“ za sedenje, a sa zadnje biće zaštita kaljenim staklon ili sličnim providnim materijalom. Sa jedne bočne strane biće postavljena integrisana info tabla sa unutrašnjim osvetljenjem. U gornjoj zoni središnjeg dela postaviće se osvetljenje formirano od led traka. 

Autobusko stajalište prilagođena je i za osobe sa invaliditetom, a za slepa i slabovida lica biće ispis osnovnih informacija na Brajevom pismu.

Oprema nadstrešnice sadržaće, između ostalog, dva solarna panela na krovu, led osvetljenje, info tablu, panik taster, postoji opcija video nadzora, WI FI signal i punjač za telefon

Rok za podnošenje prijava je 13. maj.

Navedene su i lokacije na kojima će biti postavljena Smart autobuska stajališta. 

U pitanju su ulice Porečka – spoljni peron autobuske stanice u Požarevcu, Ratarska preko puta OŠ „Vuk Karadžić“ u dvorištu MZ Burjan, Čede Vasović kod zgrade „betonjerka“ u Požarevcu, Požarevačkog partizanskog odreda, ispred ukrštanja sa ulicom Cane Babović u Požarevcu, Bratstva i jedinstva ispred Gradske bolnice „Dr. Voja Dulić“ u Požarevcu, MZ Zabela – državni put II reda broj 371- izdvojeni parking kod sportskih terena i  Bože Dimitrijević kod parka u Kostolcu.