Društvo

Koliko košta roštiljsko meso pred 1. maj?

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Bliži se 1. maj za kada se tradicionalno ide na uranak, uglavnom negde u prirodu, na druženje sa prijateljima. A već godinama neizostavni deo ovog dana jeste i pečenje roštilja.

Cene roštiljskog mesa variraju od prodavnice do prodavnice. Mnogi marketi pred ovaj praznik nude akcije i popuste upravo na ove proizvode, ali mnogi baš zbog 1. maja i podižu cene kako bi dodatno zaradili.

Prema podacima sa portala Cenoteka, kilogram ćevapa može se u marketima naći po ceni od 570 do 730 dinara, zavisno od marketa i akcija koje se nude.

Ukoliko više preferirate da na roštilj bacite pljeskavice, njih možete pronaći u istom rasponu cena.

Što se tiče roštiljske kobasice, njihov raspon cena je znatno manji i kreće se od 550 dinara do 580 po kilogramu.

Ukoliko volite piletinu, cene pilećih filea su značajno različite u marketima, zavisno od akcija koje se nude. Pa se tako cene ovog proizvoda kreću od 540 do 800 dinara za kilogram.

Kilogram pilećih krilaca može se pronaći po cenama od 300 do 430 dinara.

Ukoliko sami pečete roštilj, neizostavni deo je i ćumur.

 
Tri kilograma ćumura može se pronaći po ceni od 300 do 600 dinara, zavisno od kvaliteta i proizođača, ali i radnje u kojoj se prodaje.

Ukoliko nemate svoj roštilj, njihove cene se u proseku kreću od dve pa do 20 hiljada dinara, zavisno od veličine, kvaliteta i praktičnosti. Naravno, ukoliko želite bolji ugođaj, možete pronaći i značajno skuplje roštilje.

Ako niste ljubitelji samostalnog pečenja roštilja, možete ga i poručiti u nekoj od mesara.

Ukoliko ste odlučite za to, potrebno je da za kilogram ćevapa odvojite u proseku 1.200 dinara.

 
Roštiljska kobasica se u proseku kreće od 1.100 do 1.200 dinara.

Zatim pileće belo po kilogramu košta gotovo kao i ćevapi, isto oko 1.200 dinara. Dok su pileća krilca jeftinija i kreću se u proseku oko 800 dinara.