Društvo

Radno vreme za praznike: Prodavnice, pošta, apoteke...

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika javna preduzeća, ustanove i prodavnice imaće izmenjeno radno vreme.

Neradni dan za sve prodavnice biće Uskrs 5. maj, dok će većinu ostalih dana raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Glavna Pošta u Požarevcu neće raditi 1., 2. i 3. maja, a u subotu će šalteri raditi od 7 do 14 časova. U nedelju na Uskrs i narednog dana u ponedeljak 6. maja Glavna pošta takođe neće raditi. Ostale pošte u gradu ne rade od 1. do 7. maja.

Banke će za klijente biti zatvorene od 1. do 6. aprila, a sa radom počinju u utorak 7. maja.

Šalteri u javnim preduzećima za naplatu takođe neće raditi tokom praznika.

JKP „Parking servis“ Požarevac parking neće naplaćivati na svim javnim parkiralištima u gradu od 1. do 6.maja. Šalteri preduzeća takođe neće raditi u istom periodu.

Dom zdravlja u Požarevcu tokom prazničnih dana, odnosno od 1. do 7. maja radiće sa pacijentima od 7 do 13 sati. Pacijenti koji se jave posle 13 časova preuzimaće Služba Hitne pomoći. Služba za zdravstvenu zaštitu žena i Služba za RO i UZ dijagnostika neće raditi.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja tokom praznika radiće od 7 do 13 časova.

U ogranku Кostolac sve pacijente od 30. aprila od 20,30 do 7. maja do 7 sati preuzima dežurna služba.

Centralna apoteka u Požarevcu radiće nepromenjeno tokom praznika, uz noćna dežurstva od 22 sata, a 1. maja sve ostale apoteke biće zatvorene. 2. maja radiće apoteke kod Doma zdravlja, na lučičkom putu, zabelskom putu, u Čede Vasovića, 3. maja rade apoteke kod Doma zdravlja, na Starom korzou, na lučičkom i zabelskom putu i na petrovačkom putu, 4. maja rade apoteke na lučičkom i zabelskom putu, 5. maja na Uskrs radi samo centralna apoteka, dok će 6. maja biti otvorene kod Doma zdravlja, na Starom korzou, na lučičkom putu, u Čede Vasovića, prekoputa Opšte bolnice i na petrovačkom putu.

Sve pijace u gradu će tokom uskršnjih praznika raditi uobičajeno.

Stop Shop u Požarevcu će svih dana praznika raditi po uobičajenom radnom vremenu, dok je Uskrs neradan dan.

Marketi u gradu će tokom praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Tako će svi veći marketi 1. i 2. maja raditi po uobičajenom radnom vremenu, osim Lidla koji će biti zatvoren. Na Veliki petak 3. maja većina prodavnica radiće skraćeno do 18 časova. U subotu 4. maja prodavnice će raditi po redovnom radnom vremenu. Na Uskrs, 5. maja će sve prodavnice biti zatvorene, a od ponedeljka 6. maja sve prodavnice će raditi uobičajeno.

Za učenike osnovnih škola i srednjih škola raspust je počeo u ponedeljak 29. aprila i trajaće do ponedeljka 6. maja, a u školske klupe se vraćaju u utorak 7. maja.