Moj grad

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u crkvama u Požarevcu i Kostolcu

FOTO: Boom93/A.Stepanović

FOTO: Boom93/A.Stepanović

Crkve u Požarevcu i Kostolcu objavile su raspored bogosluženja za predstojeće uskršnje praznike.

U Sabornoj crkvi u Požarevcu na Veliki četvrtak u 17 časova biće služeno jutrenje sa čitanjem 12 jevanđela o stradanju Gospoda Isusa Hrista. U petak u 17 časova biće služeno večernje Velikog petka sa iznošenjem plaštanice, a nakon toga planirano je jutrenje sa statijama. Na Veliku subotu 8,30h biće služena Sveta arhijerejska liturgija, dok je na sam dan Uskrsa u 8 časova zakazano jutrenje i liturgija. Takodje, u nedelju od 18h biće služeno svečano večernje. Isti raspored je i u ponedeljak.

U crkvi Svetog Nikole koja se nalazi u ulici Vojske Jugoslavije na veliki četvrtak u 9 časova zakazana je liturgija. Od 11,30 biće organizovano farbanje jaja sa decom i proglašenje najlepšeg jajeta na Vaskrs, a u 17 časova biće čitanje 12 Jevanđelja. Za Veliki petak od 17 časova planirana je Večernja služba sa iznošenjem plaštanice i čitanje statija. Na veliku subotu za 8,30 zakazana je liturgija. U nedelju je za 8 časova zakazana liturgija, dok je za ponedeljak liturgija zakazana za 9 časova.

U crkvi Svete Petke u naselju Busije za Veliki petak od 18 časova planirana je Večernja služba sa iznošenjem plaštanice, dok će na Veliku subotu od 9 sati biti služena Sveta liturgija. U ponoć između subote i nedelje počinje Sveta liturgija o Vaskrsu. U ponedeljak u 9 časova biće služena sveta liturgija.

U crkvi Svetog Maksima ispovednika u Kostolcu, na veliki četvrtak u 18 časova zakazano je čitanje 12 Jevanjđelja, dok je na Veliki petak u 17 časova zakazana večernja služba sa iznošenjem plaštanice. U ponoć između subote i nedelje počinje Sveta liturgija o Vaskrsu. U ponedeljak u 9 časova biće služena sveta liturgija.