Moj grad

Pijaca pred Uskrs (VIDEO)

Foto: AR/JDM

Foto: AR/JDM

Ekipa Boom93 krenula je na smederevsku pijacu kako bismo vas informisali o cenama pred predstojeće praznike. Dok su neki bili raspoloženi za razgovor pred našim kamerama, drugi su bežali glavom bez obzira.

Ipak, uspeli smo da razgovaramo kako sa prodavcima, tako i sa kupcima. Na pijaci smo naišli na raznoliku ponudu - od voća i povrća do svega potrebnog za uskršnje pripreme. Bilo je zaista po nečeg za svačiji džep.

Voće i povrće su se nizali u šarenilu boja, a posebno je bila bogata ponuda raznih boja, kokošjih, guščijih, pa čak i morčijih jaja za uskršnje farbanje. Takođe, istakli su se i domaći proizvodi poput mesa, ribe i mlečnih proizvoda.

Ono što je zanimljivo jeste da su i prodavci i kupci istakli da je kvalitet ponude na pijaci znatno bolji u poređenju sa komercijalnim prodavnicama. Međutim, cena je i dalje odlučujući faktor. Dok su neki izrazili nezadovoljstvo porastom cena, drugi su smatrali da su cene ostale na istom nivou kao i prošle godine.

Nema sumnje da video materijali mogu dočarati atmosferu mnogo bolje od teksta, stoga vam ostavljamo video prilog da sami prosudite.


A, prošetati do pijace ovih dana zaista zvuči kao odlična ideja, posebno uoči praznika, kada je atmosfera veoma živopisna.

Prilog pripremile Anica Radosavljević i Jovana Dedić Marković, dopisnice Boom93 iz Smedereva