Moj grad

Nastupom Rihtera otvorena Majska gitarijada

Foto: S. Lisac/Boom93

Foto: S. Lisac/Boom93

Majsku gitarijadu danas, 1. maja, na Stadionu malih sportova, otvorio je Bane Lokner, rok kritičar, nakon čega je nastupio prošlogodišnji pobednički bend Rihter.

Otvaranju gitarijade prethodio je Okrugli sto održan u Sportskom centru. O poziciji rokenrola tokom godina i muzičkoj sceni u Srbiji govorili su Bane Lokner, rok kritičar, Nenad Kuzmić, glavni muzički urednik i voditelj Radio Beograda 202, i Bojan Gačević, urednik Centra za kulturu Požarevac.

Foto: S. Lisac/Boom93

Nakon Rihtera nastupio je apatinski bend Majkan.

Foto: S. Lisac/Boom93

Nakon njih nastupaju Divert i bend Gajbraš Tripvud iz Požarevca. Oko 22.30 očekuje se nastup Goblina, čime će biti završen prvi dan Majske gitarijade.

Sutra, 2. maja sledi takmičarski deo gitarijade, u kome učestvuju neafitmisani autorski bendovi. Početak takmičarskog dela je u 15:30 časova.

Nastupiče osam takmičarskih bendova: Možpit-Beograd, Xant -Kovin/Požarevac, Herc-Požarevac, About to attack-Majdanpek, Diving the core-Požarevac, Antitela-Požarevac, Saiga-Požarevac i Refusing to fade-Smederevo. 

Nakon takmičarskog dela sledi revijalni, u kome će nastupiti bendovi Glasovi iz unutrašnjosti, Aman Zaman, Čvrge i bend Artan Lili, koji će zatvoriti ovogodišnju gitarijadu.

Novčane nagrade su na nivou prošlogodišnjih. Prva nagrada iznosi 120.000, druga 80.000 i treća 50.000 hiljada dinara. 

Ulaz je besplatan.