Moj grad

Nastupom Goblina završen prvi dan majske gitarijade: Danas takmičarski deo

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Nastupom benda Goblin završen je prvi dan majske gitarijade. Danas je drugi dan kada će nastupiti takmičarski bendovi.

Bend Goblin bio je gostujući bend ovogodišnje gitarijade.

Koncertima i otvaranju prethodio je okrugli sto o poziciji rokenrola tokom godina i muzičkoj sceni u Srbiji, na kome su govorili Bane Lokner, rok kritičar, Nenad Kuzmić, glavni muzički urednik i voditelj Radio Beograda 202, i Bojan Gačević, urednik Centra za kulturu Požarevac. 

Nakon Rihtera nastupio je apatinski bend Majkan.

FOTO: Boom93/S.Lisac

Nakon njih nastupili su Divert i bend Gajbraš Tripvud iz Požarevca. Nastupom Goblina, završen je prvi dan Majske gitarijade.

Danas, 2. maja sledi takmičarski deo gitarijade, u kome učestvuju neafitmisani autorski bendovi. Početak takmičarskog dela je u 15:30 časova.

Nastupiče osam takmičarskih bendova: Možpit-Beograd, Xant -Kovin/Požarevac, Herc-Požarevac, About to attack-Majdanpek, Diving the core-Požarevac, Antitela-Požarevac, Saiga-Požarevac i Refusing to fade-Smederevo. 

Nakon takmičarskog dela sledi revijalni, u kome će nastupiti bendovi Glasovi iz unutrašnjosti, Aman Zaman, Čvrge i bend Artan Lili, koji će zatvoriti ovogodišnju gitarijadu.

FOTO: Boom93/S.Lisac

O pobednicima gitarijade odlučivaće žiri u sastavu Bane Lokner, muzički kritičar, Nenad Kuzmić muzički urednik Radio Beograda 202 i Bojan Gačević, urednik Centra za kulturu Požarevac. 

Novčane nagrade su na nivou prošlogodišnjih. Prva nagrada iznosi 120.000, druga 80.000 i treća 50.000 hiljada dinara. 

FOTO: Boom93/S.Lisac

Ulaz je besplatan.

Podsetimo, ovogodišnja gitarijada se održava pored Sportskog centra na stadionu za male sportove, gde je održana i prošle godine.