Moj grad

Bend Refusing to fade pobednik Majske gitarijade

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Pobednik 42. Majske gitarijade je bend Refusing to fade iz Smedereva, drugo mesto osvojio je bend About to attack iz Majdanpeka, dok je treće mesto pripalo bendu Dividing the Core iz Požarevca.

Osvajači prvih mesta dobili su novčane nagrade, a pobednik Majske gitarijade, bend  otvoriće revijalni deo sledeće godine.

Ove godine su za takmičarske bendove nagrade na nivou prošlogodišnjih. Grupa koja je osvojila prvo mesto dobila 120 hiljada dinara, drugo mesto je osvojilo novčanu nagradu od 80 hiljada, a treće 50 hiljada dinara.

O pobednicima gitarijade odlučivao je žiri u sastavu Bane Lokner, muzički kritičar, Nenad Kuzmić muzički urednik Radio Beograda 202 i Bojan Gačević, urednik Centra za kulturu Požarevac. 

Na ovogodišnjoj Majskoj gitarijadi nastupilo je osam takmičarskih bendova: Možpit-Beograd, Xant -Kovin/Požarevac, Herc-Požarevac, About to attack-Majdanpek, Diving the core-Požarevac, Antitela-Požarevac, Saiga-Požarevac i Refusing to fade-Smederevo.

Takmičarski deo otvorio je Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio beograda 202.

Nakon takmičarskog usledio je revijalni, u kome su nastupili bendovi Glasovi iz unutrašnjosti, Aman Zaman, Čvrge i bend Artan Lili, koji su zatvorili ovogodišnju gitarijadu.

Tri mlada takmičarska benda dobila su specijalnu nagradu, snimamje po jedne pesme u studiju. Ovu nagradu dobili su bendovi Antitela, Herc i Saiga.

Podsetimo, ovogodišnja gitarijada je održana pored Sportskog centra na stadionu za male sportove, gde je održana i prošle godine.