Politika

Ministri položili zakletvu u parlamentu: Milica Zavetnica, Vulin, Starović, Dačić, Mali, Macura...

FOTO: FoNet/Milica Vučković

FOTO: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Vlade Miloš Vučević i 31 ministar nove Vlade položili su danas oko 18 sati zakletvu u Skupštini Srbije.

Zakletva glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem se da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Ministri i predsednik Vlade potom su potpisali tekst zakletve, što je ispraćeno aplauzom.

Polaganju zakletve prisustvovali su predstavnici verskih zajednica, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici vojske, pravosuđa, rektori univerziteta, nezavisnih regulatornih tela i diplomatski kor.

Vučić je polaganje zakletve pratio iz poslaničke klupe.

Vladu čine predsednik Miloš Vučević i potpredsednici - ministar finansija Siniša Mali, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i Aleksandar Vulin.

Ministar odbrane je Bratislav Gašić, spoljnih poslova Marko Đurić, evrpskih integracija Tanja Miščević, pravde Maja Popović, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

Ministarka privrede je Adrijana Mesarović, ministar trgovine je Tomislav Momirović, poljoprivrede Aleksandar Martinović, rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, graševinarstva Goran Vesić.

Ministar za javna ulaganja je Darko Glišić, državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević.

Ministarka prosvete je Slavica Đukić Dejanović, nauke Jelena Begović zdravlja Zlatibor Lončar, kulture Nikola Selaković, informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić.

Ministar za turizam i omladinu je Husein Memić, ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamnkovski, sporta Zoran Gajić, za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, za brigu o selu Milan Krkobabić.

Ministri bez portfelja su Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura. (kraj) is/and