Zanimljivosti

Zmije ispod sedišta u autobusu, golubovi u rukavima, majmuni u gepeku: Bizarna krijumčarenja

FOto: Pixabay

FOto: Pixabay

Srpski carinici svake godine zaplene pregršt najrazličitijih stvari, počev od onog što je najuobičajenije - novca, pa do životinja i zaista bizarnih predmeta koje ljudi pokušavaju da prokrijumčare - na bizarne načine.

Pored droge, krijumčari se oružje, i vatreno i hladno, nakit, stari novac, lekovi, firmirana i ostala garderoba, parfemi, tompusi, cigarete, ikone, nafta, čajevi za mršavljenje, sredstva za potenciju, zlatne poluge, telefoni, muzički instrumenti, igračke, hartije od vrednosti, ali i divlje i zaštićene životinjske vrste. Dakle, sve što može da se zamisli, može i da pokuša da se prokrijumčari.

A da su krijumčari domišljati, svedoče i primeri sa naših graničnih prelaza, gde su putnici pokušali u jednom od poslednjih slučajeva, da u plišanom medi prokrijumčare skoro kilogram metamfetamina, a u februaru ove godine u prtljagu jednog putnika pronađeni su marihuana i hašiš, i to u čarapi, teglici od eurokrema i bočici sapunice za pravljenje balončića.

Tročlana porodica u februaru ove godine pokušala je da prokrijumčari 130.000 evra i 5.500 dolara u paketu dečjih pelena. A u toaletu autobusa carinici su svojevremeno pronašli više od 21.000 paklica cigareta.

Jedan od posebno bizarnih slučajeva je pokušaj krijumčarenja radioaktivne glave gromobrana u prostoru za rezervni točak jednog vozila u martu prošle godine, nakon čega su policajcima koji su ih našli morale da budu rađene specijalne analize, zbog straha od ozračenosti. Ili poslednji od pre nekoliko dana, kada su ispod sedišta autobusa pronađeni pitoni i boa.

Više na LINKU.