Moj grad

Poziv privrednim subjektima za nabavku kotlova na pelet i gas

FOTO: Elements Envato ilustracija

FOTO: Elements Envato ilustracija

Gradsko veće Grada Smedereva raspisalo je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora u 2024. godini na teritoriji grada Smedereva.

Predmet Javnog poziva jeste nabavka kotlova na pelet i nabavka kotlova na gas.

Za nabavku kotlova na pelet ukupna planirana sredstva koje Grad dodeljuje zajedno sa sredstvima Ministarstva iznose 1.800.000 dinara, a za nabavku kotlova na gas 1.360.000 dinara.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju privredni subjekti koji vrše isporuku uređaja i ispunjavaju sledeće uslove navedene u Javnom pozivu:

  • upisani su u registar APR-a i registrovani kao privredna društva i preduzetnici najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave;
  • nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije i
  • imaju ateste za materijale i proizvode.

Rok za podnošenje prijava je 23. maja do 15.30 časova.

Mere smanjenja zagađenja vazduha predviđenje Pravilnikom o sufinansiranju mera smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora u 2024. godini na teritoriji grada Smedereva sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave prodajom energetski efikasnijih grejnih tela, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su građani na teritoriji grada Smedereva.

Nakon izbora privrednih subjekata biće raspisan javni poziv za krajnje korisnike, odnosno građane.

Cilj sprovođenja mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Smedereva je smanjenje broja individualnih izvora koja koriste energente koji zagađuju vazduh na teritoriji grada Smedereva. 

Tekst Javnog poziva, gde su navedeni način prijave, neophodna dokumentacija i kriterijumi za izbor subjekata, kao i Pravilnikom o sufinansiranju mera smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora u 2024. godini na teritoriji grada Smedereva možete pronaći na sajtu Grada Smedereva.