Moj grad

Raspisana javna nabavka za izvođače radova i nabavku opreme za uređenje sale Doma kulture

Raspisana je javna nabavka za izvođače radova na tekućem održavanju i nabavku opreme za multifunkcionalnu salu Doma kulture u Kladovu.

Održavanje poda multifunkcionalne sale

Kako je navedeno u opisu i specifikacijama javne nabavke, multifunkcionalna sala se sastoji od dela za publiku, bine i tehničke prostorije. Namenjena je bioskopskim projekcijama, pozorišnim predstavama, koncertima i ostalim kulturnim dešavanjima.

Dugogodišnjim korišćenjem ovog prostora za različita kulturna dešavanja dovelo je do dotrajalosti podova i stolica, dok se bioskopsko platno podiže i spušta ručno, što otežava sam rad. 

Projektom sanacije multifunkcionalne sale Doma kulture planira se unapređenje i modernizacija ovog prostora korišćenjem novih materijala, opreme i moderne tehnike.   

Radiće se tekuće održavanje poda i zidova bine izrađene od brodskog poda, kao i skidanje stare podne obloge-itisona, priprema podloge i izrada ravnajućeg sloja, krpljenje rupa, brušenje, usisavanje i stavljanje novog poda - lepljenje tekstilne podne obloge klase 33-LC5, u bordo crvenoj boji.

Procenjena vrednost za tekuće održavanje poda multifunkcionalne sale je 2.759.800 dinara.

Nabavka fotelja za multifunkcionalnu salu

Sala je površine 278 m² u kojoj je smešteno 351 stolica. 

Javnom nabavkom predviđena je nabavka, transport i montaža fotelja za multifunkcionalnu salu. Opisom i specifikacijama javne nabavke obuhvaćena je demontaža postojećih fotelja i nabavka i montaža fotelja sledećih karakteristika:

  • sedište i leđni deo - ergonomski oblikovano,
  • materijal za presvlačenje je troslojni, debljine od minimum 5mm,
  • rukonasloni ergonomski oblikovani izrađeni od drveta/medijapana,
  • aplikacije rukonaslona izrađene od polipropilena,
  • prilikom podizanja sedišta se uspravlja i rukohvat između sedišta,
  • rekonstrukcija fotelje je metalna i vezana u nizu. i zadovoljava sve obavezne požarne ateste.

Procenjena vrednost nabavke,transporta i montaže fotelja je 11.912.440 dinara.

Nabavka novog bioskopskog platna

Javnom nabavkom obuhvaćena je i nabavka, transport i montaža bioskopskog platna. Procenjena vrednost je 1.654.000 dinara.

Pored demontaže postojećeg rolo-platna u multifunkcionalnoj sali, predviđena je izrada i ugradnja dodatnih nosača  na čeličnu konstrukciju za montažu novog platna.

Novo bioskopsko platno, prema specifikacijama, treba da bude motorizovani perforirani bioskopski ekran dimenzija 700 x 450 cm (30 black drop + 380 + 40 botom black), tipa MW Maxxscreen 27 TabTension sa dobitkom 1,4 i daljinskom RF komandom.

Kriterijumi za izbor privrednog subjekta 

U opisu kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta, kada je u pitanju tehnički i stručni kapacitet, navedeno je da je neophodno sledeće:

Da je ponuđač u poslednjih pet godina, pre isteka roka za podnošenje ponuda, realizovao radove za partiju 1 (tekuće održavanje poda), odnosno isporučio i ugradio dobra za partiju 2 (nabavka i montaža fotelja) i 3 (nabavka i montaža bioskopskog platna), u iznosu od minimum:
- za Partiju 1 - 2.759.800,00 dinara bez PDV-a.
- za Partiju 2 – 11.912.440,00 din. bez PDV-a.
- za Partiju 3 – 3.300.000,00 dinara bez PDV-a

Za tekuće održavanje poda multifunkcionalne sale neophodno je i da ponuđač ima zaposleno ili ugovorom angažovano lice kao odgovornog izvođača upisanog u registar licenciranih izvođača, sa licencama:
- Diplomirani inženjer arhitekture 400 ili 401 ili odgovarajuće ili
- Diplomirani građevinski inženjer 410 ili 411 ili odgovarajuće (jedan izvršilac).

Takođe, za navedenu partiju neophodno je da ponuđač ima zaposleno ili ugovorom angažovano lice zaduženo za bezbednost i zdravlje na radu.

Rok za podnošenje ponuda je 20. maj.

Podsetimo, navedeni radovi planirani su u okviru projekta opštine Kladovo  „Kultura u pokretu“. Ovim projektom opština Kladovo učestvovala je na konkursu „Gradovi u fokusu 2024“ Ministarstva kulture. Ministarstvo kulture sufinansira projekat iznosom od 12 miliona dinara, a lokalna samouprava učestvuje sa oko 8 miliona dinara