Društvo

Crveni krst Požarevac uručio priznanja i povelje zaslužnim saradnicima, aktivistima i organizacijama

U okviru obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Požarevac pojedinim saradnicima, aktivistima, i organizacijama koji su dugogodišnjim angažovanjem doprineli uspešnom radu i afirmaciji Crvenog krsta Požarevac uručio je srebrni i zlatni znak Crvenog krsta Srbije za priznanje za doprinos i podršku. Uručene su i medalje i povelje za doprinos, razvoj i saradnju.

Nagrade je uručila sekretar Crvenog krsta Požarevac Jelena Rašić.

Dobitnici zlatnog znaka Crvenog krsta Požarevac Ministarstvo unutrašnjih poslova-sektor za vanredne situacije, PD Prim iz Kostolca, KZP Zabela, EPS Požarevac i Društvo učitelja grada Požarevca.

“Izvorni zadatak svih nas koji živimo u ovoj zajednici i bilo kojoj drugoj jeste zapravo da nikada ne zaboravimo svet oko nas odnosno da budemo darežljivi, da činimo dobročinstva. Učitelji da, možda na prvom mestu u smislu obrazovnog sistema, uče decu baš upravo tom dobročinstvu.” rekla je Nataša Gajič predsednica Društva učitelja Grada Požarevca.

Srebrni znak Crvenog krsta Srbije dobili su Aca Ilić, Bojan Kuzmanović, Saša Stević, Dejan Tomić, Miomir Đorđević, Petar Rajić, Miodrag MIlosavljević, Nikola MIkić,  Dejan Krstić. Lazar Stanojević, Medicinska škola, Požarevačka gimnazija i Velizar Životić.

Medalju Crvenog krsta dobio je dugogodišnji predsednik Crvenog krsta Požarevac Milutin Avramović za višedecenijski rad i doprinos širenju ideje Crvenog krsta u svim oblastima rada.

"Mnogo toga je iza mene prošlo, mnoge aktivnosti, mnogo rada, truda. I na kraju dokle god sam zdrav, dokle god me snaga služi biću deo ove organizacije", rekao je Avramović na dodeli.

Povelju za izuzetan doprinos, saradnju i razvoj Crvenog krsta Požarevac dobio je gradonačelnik Saša Pavlović.