Hronika

Stigla prva DNK veštačenja u Tužilaštvo Zaječar, za sada nema bioloških tragova devojčice Danke Ilić

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Prva DNK veštačenja iz Nacionalnog kriminalističko - tehnološkog centra u vezi sa slučajem nestale devojčie Danke Ilić, stigla su u Više javno tužalaštvo u Zaječaru, potvrđeno je za N1.

„U rezultatima koji su stigli i koji su veštačeni nema bioloških tragova devojčice. To su rezultati DNK koje je veštačio Nacionalno kriminalistički – tehnološkog centar i predstavljaju prve nalaze. Takođe, to je samo mali deo uzoraka koji su poslati na veštačenje. Tek se očekuju dodatni nalazi koji treba da stignu i sa Biološkog fakulteta. To znači da je stiglo tek nekoliko izveštaja i očekujemo da pristignu i ostali“, rekao je za N1 tužilac VJT iz Zaječara Miodrag Canović.

Kako N1 podseća, S.J. i D.D, osumnjičeni su za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Boru, a koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Osumnjičeni koji su bili zaposleni u borskom Vodovodu uhapšeni su 4. aprila zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu.

Dvojica osumnjičenih su, kako je tada saopšteno iz policije, u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina.

J.S. i D.D. saslušani su 5. aprila u Tužilaštvu u Zaječaru, i tom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem. Tada je osumnjičenima odeređen i jednomesečni pritvor.

Telo dvogodišnje devojčice do danas nije pronađeno.