Hronika

Osumnjičenima za pad ringišpila u Kuršumliji određen pritvor

FOTO: Pixabay ilustracija

FOTO: Pixabay ilustracija

Glavna javna tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji Biljana Milosavljević saslušala je Z. Lj. (36) iz Knjaževca, vlasnika ringišpila, i J. N. (66) iz Vrnjačke Banje, zakupca placa, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z.Lj i J.N. odredi pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i saučesnike, i iz razloga jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od pet godina.

Dodaje se i da su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Z.Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil, dok je osumnjičeni J.N. kao zakupac placa omogućio postavljanje i korišćenje ringišpila iako je znao da on ne zadovoljava propisane mere za bezbednost i zdravlje ljudi.

Podsetimo, u sredu oko 13 sati u Kuršumliji, na parking-prostoru JPKD “Toplica” Kuršumlija, došlo je do rušenja konstrukcije ringišpila i tom prilikom povrede je zadobilo 13 osoba.

Jedna teže povređena devojčica (13) iz Kuršumlije u stabilnom je stanju, izjavio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.