Moj grad

Šta se još radi na bazenu? (FOTO)

Boom 93 obišao je radove na rekonstrukciji gradskog bazena. Postavljene su pločice na malom i velikom bazenu, a prostor oko njih je popločan behaton pločama.

Kako Boom nezvanično saznaje postavljena je filter stanica sa pet novih filtera, a radnici Preduzeća za puteve (PZP) su započeli radove na asfaltiranju ulaza na bazen.

Nedavno je testirano korito velikog bazena. Kako je ranije rekao za Boom 93, Milan Jović, član gradskog veća zadužen za omladinu i sport radovi će biti završeni do početka sezone. 

"Bazen će početi sa radom kao i svake godine početkom juna, u zavisnosti od vremenskih uslova."

Još uvek nije poznato koliko će biti ulaznica za bazen.

Podsetimo, Firma „Revolution architects“ je izradila i donirala projekat rekonstrukcije bazena u vrednosti od 3,5 miliona dinara.

Rekonstrukciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku na gradskom bazenu Sportskog centra radi grupa izvođača iz Beograda i Subotice. Ugovor je zaključen u februaru 2023. za skoro 223 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 266 miliona dinara sa PDV-om. Međutim, u avgustu iste godine došlo je do izmene ugovora, te je predviđeno još oko 45 miliona dinara za rekonstrukciju bazena. 

Gradski bazen je trebalo hitno rekonstruisati. Radio je  35 sezona, a star je 36 godina. Stanje gradskog bazena u Požarevcu proverile su i nadležne službe Grada Požarevca i konstantovale da je bazen u izuzetno lošem stanju, te da je potrebna hitna rekonstrukcija i bazena i bazenske tehnike oko bazena, a takođe i plaže oko bazena. Bilo je vidno  oštećenje na pločama koje su narušavale bezbednost kupača, ne samo u bazenu već i van bazena.


Caption
Caption
Caption
Caption
Caption