Moj grad

Koji su filmovi na bioskopskom repertoaru ovog vikenda?

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu ovog vikenda su četiri filma.

Publika će moći da pogleda sledeće filmove:

  • "Nojeva barka" ⎯ 10. i 11. maj u 15 časova i 12. maj u 16 časova;
  • "Obećana zemlja" ⎯ 10. maj u 17 časova;
  • "Tarot" ⎯ 10. maj u 19.30 časova, 11. maj u 20 časova i 12. maj u 17.30 časova i
  • "Nova planeta majmuna: Kraljevstvo" ⎯ 11. maj u 17 časova i 12. maj u 19.30 časova.

"Nojeva barka" predstavlja zabavan i originalan pristup jednoj od najpoznatijih epskih priča. Film prati dva miša, harizmatičnog pesnika sa užasnom tremom na pozornici i talentovanog i šarmantnog gitaristu. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smeju da uđu na Nojevu barku. Uz pomoć lukave bubašvabe i sreće koja im se nasmešila, Vini i Tito uspevaju da neprimetno uđu na Barku i zajedno spreče sukob između mesoždera i biljojeda. U isto vreme, životinje izvode niz klasičnih pesama inspirisanih poznatim pesnikom Vinisijusom de Moraesom. 

"Obećana zemlja" je film reditelja Nikolaja Arsela. Snimljeno je po noveli Ide Jesen „Kapetan i En Barbara“, ali je i inspirisan i istinitom ličnošću, kapetanom Ludvigom.

Siromašni kapetan Ludvig Kalen kreće 1755. u osvajanje surove, nenastanjene danske pustare sa naizgled nemogućim ciljem – da izgradi koloniju u ime kralja. U zamenu, on će dobiti očajnički željenu titulu od kralja. Ali, jedini vladar te oblasti, nemilosrdni Frederik de Šinkel, arogantno veruje da ta zemlja pripada njemu.

Kada de Šinkel sazna da su služavka En Barbara i njen suprug pobegli u sklonište kod Kalena, privilegovani i zlobni vladar zaklinje se na osvetu, čineći sve što je u njegovoj moći da otera kapetana.

Horor film "Tarot" snimljen je po romanu „Horoskop“ Nikolasa Adamsa.

Kada grupa prijatelja sa koledža prekrši pravila čitanja tarota – nikad ne koristi tuđi špil – nesvesno oslobađaju veliko zlo zarobljeno unutar ukletih karata. Jedan po jedan, suočavaju se licem u lice sa sudbinom, boreći se protiv smrti i bežeći od budućnosti koja im je predviđena čitanjem tarot karata. 

“Nova planeta majmuna: Kraljevstvo” nastavak je čuvene franšize "Planeta majmuna". Od poslednjeg nastavka prošlo je sedam godina.

Film nas vodi nekoliko generacija u budućnost

gde majmuni kao dominantna vrsta žive u skladu, dok su ljudi primorani da budu „u senci“.

Dok novi vođa tiranskih majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun kreće na mukotrpno putovanje koje će ga navesti da preispita sve što je znao o prošlosti i da donese odluke koje će definisati budućnost kako majmuna tako i ljudi.

Ulaznice se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu po ceni od 300 dinara. 

Radno vreme Bileternice je:

  • petak, 10. maj: od 14.30 do 19.30 časova,
  • subota, 11. maj: od 14.30 do 20 časova,
  • nedelja, 12. maj: od 15.30 do 19.30 časova.