Društvo

Sutra prvo izvlačenje u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", dva stana se dele

Foto/T.S. fiskalni računi

Foto/T.S. fiskalni računi

Prvo izvlačenje u okviru novog kruga nagrade igre "Uzmi račun i pobedi" biće održano sutra.

Biće dodeljena dva stana u naselju Zemunske kapije u Beogradu, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.
 
Naveo je da je u nagradnom fondu za prvi krug nagradne igre 10 stanova u vrednosti od 1,9 miliona evra.
 
Mali je naglasio da je za Vladu Srbije ta nagradna igra veoma važna, jer na taj način direktno sarađuje sa građanima i zajedno sa njima se bori protiv sive ekonomije koja donosi štetu celom društvu.
 
Podsetio je na to da građani fiskalne račune putem aplikacije mogu da šalju od 8. aprila, a validni su svi računi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost.

  Za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" do sada stiglo više od 32 miliona računa
"Od tada je registrovano čak 406.322 naloga, sa kojih je poslato 41,8 miliona računa i dodeljeno više od 50 miliona jedinstvenih kodova, što je potvrda ogromnog interesovanja građana za ovu nagradnu igru. Sve to pokazuje da su građani prepoznali napore i aktivnosti Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije", rekao je Mali.
 
Novina u toj nagradnoj igri je, kako je dodao, da građani koji plaćaju karticom ili instant mogu da udvostruče svoje šanse za dobitak, jer se za svako bezgotovinsko plaćanje koje je zabeleženo na računu dobija dodatni kod koji ravnopravno učestvuje u izvlačenjima. 
 
Vlada Srbije je, uz podršku Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), pokrenula novi, šesti ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" koja se organizuje od 2017. godine.