Moj grad

Nagrade za učenike povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi

FOTO: Crveni krst Požarevac

FOTO: Crveni krst Požarevac

U domu Crvenog krsta u Požarevu obeležen je Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. Na prigodnoj svečanosti nagrađeni su radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su poslali svoje literalne i likovne radova na konkurs „Krv život znači“.

Jelena Rašić, sekretar Crvenog krsta Požarevac kaže da se ovaj konkurs održava dugi niz godina, a Crveni krst na Nacionalni dan davalaca krvi, organizuje svečanost gde su nagrađeni učenici sa najboljim likovnim i literalnim radovima.

"Nagrađeno je 40 učenika osnovnih i srednjih škola, zahvalnicama i knjigama. Oni su učestvovali na konkursu "Krv život znači", na temu na temu dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davalaštva krvi. Na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je 263 učenika iz osam osnovnih škola i dve srednje škole sa teritorije Grada Požarevca i Kostolca", navela je Rašić za Boom93.

FOTO: Crveni krst Požarevac

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obećežava se 11. maja i ovo je dan kada Crveni krst izražava zahvalnost svima koji su pokazali humanost i dali krv kako bi spasili nečiji život.

Podsetimo, Požarevac je već 14 godina zaredom najuspešniji grad prema broju prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika.