Moj grad

Počinju 41. Nušićevi dani u Smederevu

FOTO: R. Momirović/Boom93

FOTO: R. Momirović/Boom93

41. po redu Nušićevi dani održavaju se u Smederevu od 12. do 21. maja.

Revijalni program u okviru kojeg će biti izvedeno pet predstava počinje 12. maja među kojima su: “Opšta bolnica” pozorišta Kreativni haos, “Priče iz sajber dvorišta” pozorišta “Patos”, “Generalna proba Nušića” pozorišta Teatrić, predstava za decu “Zmaj sa spasa” Čiča Mičinog pozorišta i “Autobiografija” UK Vuk Karadžić iz Beograda. Ulaz će biti besplatan za sve programe u revijalnom delu, kao i za glumačke radionice.

Program svečanog otvaranja festivala zakazan je za sredu, 15. maj u Centru za Kulturu u 19:15, kada je planirano polaganje venaca na spomenik Branislavu Nušiću, zatim izložba fotografija autorke Dragane Udovičić iz predstava Beogradskog dramskog pozorišta koje je režirao poznati reditelj Jagoš Marković. Nakon toga u 20.00 časova u Velikoj dvorani sledi svečano otvaranje pozorišnig festivala, praćeno muzičko-scenskim performansom pod nazivom “Simfonija Nušić”.

Bogat pozorišni program je rezervisan za takmičarsku selekciju i u okviru nje gostovaće Beogradsko dramsko pozorište, Atelje 212, Centar za kulturu Tivat, Narodno pozorište Subotica i Gradsko kazalište Pula. Karte za predstave u okviru takmičarskog programa su u prodaji na blagajni Centra za kulturu Smederevo.

Svečana dodela nagrada će se održati 21.maja u Velikoj dvorani sa početkom u 20.00h uz učešće Narodnog pozorišta Niš, kada će biti izveden mjuzikl “Neki to vole vruće”.

Piše Jovana Dedić Marković, dopisnica Boom93 iz Smedereva