Moj grad

Vozač koji je udario čoveka na trotoaru pozitivan na THC i amfetamin

Policija/ilustracija/ pixabay

Policija/ilustracija/ pixabay

Saobraćajna nezgoda dogodila se dana 10.05.2024. godine oko 13:00 časova na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Karađorđeve u Smederevu. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, određeno je zadržavanje D.D. (40 godina).

Prema do sada utvđenim činjenicama, do nesreće je najverovatnije došlo na taj način što je osumnjičeni, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Reno“ i koji se kretao niz nagib Ulice Svetozara Markovića, usled neprilagođene brzine prilikom skretanja u levo radi uključenja u Ulicu Karađorđevu izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo na levi trotoar gledano u smeru ka Beogradu, kojom prilikom je udario u pešaka starog 77 godina, koji je od siline udarca odbačen u stakleni izlog planinarskog udruženja „Čelik“, kojom prilikom je oštećeni zadobio teške telesne povede u vidu preloma obe potkolenice.


Neposredno nakon saobraćajne nezgode izvršen je uviđaj, a nakon sproverenih provera prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu utvrđeno je da je osumnjičeni pozitivan na psihoaktivne supstance THC-10 i amfetamin.


Nakon što mu je određeno zadržavanje, osumnjičeni će sutra uz krivičnu prijavu biti predat javnom tužiocu radi saslušanja.