Film

Garfild se u velikom stilu vraća na filmsko platno

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Prema likovima koji je osmislio legendarni Džim Dejvis, 23. maja nam stiže nova dugometražna ekranizacija stripova Garfild u bioskopima širom zemlje.

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, molitve će nam konačno biti uslišene, jer se omiljeni narandžasti mačak koji voli lazanje vraća na veliko platno u režiji Marka Dindala!

U novoj komediji, nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život sa Džonom i Odijem potpuno promeni kada ga poseti njegov otac Vik, Garfild mora da krene u avanturu gde će naučiti nešto potpuno neočekivano…
 
Porodični animirani film jednostavno nazvan Garfild već je svojim trejlerom osvojio obožavaoce širom planete, i to uglavnom zbog Krisa Prata koji je Garfildu pozajmio glas. U originalu su glasove pored Krisa Prata, pozajmili Semjuel L. Džekson i Hana Vedingam.

Scenario ovog animiranog filma potpisuje nagrađivani Dejvid Rejnolds (Potraga za Nemom; rad na filmskom serijalu Priča o igračkama), a rediteljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl Cats Don't Dance i animirani film Žuta minuta/Chicken Little).
 
Na veliku radost najmlađih, Garfild je sinhronizovan i na srpski jezik. Gordan Kičić je pozajmio glas Garfildu, dok je njegovom ocu Viku glas pozajmio Marko Kon. U sinhronizaciji su učestvovali i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić – Mikri i Srđan Jovanović.
 
Kada je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom i samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.
 
Od 23. maja u bioskopima širom zemlje nas čeka vrlo uzbudljiva avantura koja obećava zabavu za male i velike!