Moj grad

Paketi za bebe rođene u nedelji Crvenog krsta

FOTO: Boom93/N.Stojićević

FOTO: Boom93/N.Stojićević

U nedelji Crvenog krsta koja se obeležava od 8. do 15. maja do sada je rođeno 12 beba u porodilištu Opšte bolnice.

"Paket za novorođenu bebu je poslednja, ali najradosnija aktivnost koju organizacija Crvenog Krsta Požarevac realizuje u okviru obeležavanja Nedelje Crvenog Krsta. Danas ćemo svim majkama beba rođenim od 8. do 15. maja, uručiti poklone dobrodošlice. Ove poklone smo obezbedili uz finansijsku podršku grada Požarevca i oni sadrže svu kozmetiku koja je bebama potrebna u prvim danima života", navela je Jelena Rašić, iz Crvenog krsta Požarevac.

Uporedo sa ovom lokalnom akcijom koja se realizuje u Požarevcu, Crveni Krst Srbije je u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja takođe obezbedio poklon pakete dobrodošlice za sve bebe rođene u nedelji Crvenog Krsta. 

FOTO: Boom93/N.Stojićević

"Već od sutra, pa sve do 17. juna, svi roditelji beba koja su rođena na teritoriji grada Požarevca mogu doći u Crveni Krst Požarevac i biće im uručeni ovi paketi. Svako dete zaslužuje da odrasta u zdravom, humanom i u društvu punom solidarnosti, a mi smo zaista odgovorni da im takvo okruženje obezbedimo", navodi Rašić.

U ovoj godini, do sada rođene su 293 bebe, što je isti broj kao i prošle godine na ovaj dan.

"U ovoj nedelji do sada je rođeno 12 beba, 7 dečaka i 5 devojčica. Imamo još pet porođaja koji će se danas verovatno dogoditi, tako da ćemo u nedelji Crvenog krsta verovatno imati 19 beba", rekao je načelnik ginekologije dr Miloš Dačić.

FOTO: Boom93/N.Stojićević