Društvo

Univerzitet u Beogradu među 1,8 odsto najboljih u svetu

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Univerzitet u Beogradu pozicioniran je u prvih 1,8 odsto univerziteta od ukupno 20.966 rangiranih univerziteta širom sveta, prema najnovijoj listi Global 2000 Centra za svetsko rangiranje univerziteta (Center for World University Rankings), a koja je zvanično objavljena u ponedeljak 13. maja.

Naš univerzitet je na visokom 376 mestu od ukupno 20,966 rangiranih svetskih univerziteta, saopšteno je sa Univerziteta u Beogradu, piše Danas.

Ovaj Centar sprovodi najsveobuhvatnije akademsko rangiranje univerziteta u svetu, koristeći indikatore grupisane u četiri oblasti: obrazovanje, mogućnost zapošljavanja, akademska dostignića nastavnog osoblja i broj i kvalitet objavljenih naučnih radova u visoko-citiranim i uticajnim časopisima. Ono što je dodatno jedinsveno za ovu listu je to da je se jednaki značaj daje indikatorima koji su vezani kako za nastavno osoblje, tako i za same studente.

Povodom ovog uspeha, čestitke rektoru prof. dr Vladanu Đokiću, profesorima, istraživačima i studentima Univerziteta u Beogradu uputio je predsednik Centra za svetsko rangiranje univerziteta dr Nasim Mahasen.

 
Svi rezultati objavljeni su na portalu http://cwur.org/2024.php.