Politika

Koalicija „Biramo“: Ako vlast ne odustane od daljih opstrukcija, izaći ćemo iz izbornog procesa

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Na sastanku koalicije "Biramo” odlučeno je da se insistira na prihvatanju svih izbornih lista opozicije s obzirom na to da su one podnete u skladu sa zakonom. Očekujemo da sve izborne liste budu prihvaćene u zakonskom roku, saopšteno je nakon sastanka.

„Sve liste naše koalicije ‘Biramo’ su podnete u skladu sa zakonom. Svi kandidati na listama koalicije ‘Biramo’, na svim opštinama i u svim gradovima u kojima se kandidujemo, imaju pravo da budu birani na listama na kojima se i kandiduju. Veliki broj građana podržao je svojim potpisom naše liste i kandidate, kao i drugih opozicionih organizacija i zato zahtevamo da vlast prekine sa opstrukcijom izbornih lista opozicije“, navodi se u saopštenju nakon sastanka predstavnika te koalicije.

Kako se navodi, potpuno je jasno da je koalicija „Biramo” bila suočena sa opstrukcijama na svakom koraku izbornog procesa do sada, a najozbiljniji pokušaj bilo je odbijanje proglašenja naših izbornih lista na Novom Beogradu i Voždovcu.

„S obzirom na to da je reč o beogradskim opštinama u kojima je Srpska napredna stranka izgubila na izborima u decembru, jasno je da je reč o pokušaju da nas spreče da izađemo na izbore tamo gde su najslabiji. Vlast pokušava da napravi haos od izbornog procesa jer se plaše poraza na izborima“, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, njihov pravni tim iskoristiće sva pravna sredstva koja ima na raspolaganju.

„S obzirom na to da je reč o izbornim listama koje su u skladu sa zakonom, očekujemo da vlast odustane od daljih opstrukcija i proglasi sve liste. Ukoliko vlast ne odustane od daljih opstrukcija, bićemo primorani da izađemo iz izbornog procesa, jer u takvim uslovima Beograđani ne bi ni imali pravo izbora“, istuču u koaliciji.