Svet

Plenković prihvatio zahtev Bejbi Lazanje: Nema problema, preusmerićemo novac tamo gde je želeo

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio da će udovoljiti zahtevu drugoplasiranog predstavnika Hrvatske na Evrosongu Marka Purišića umetničkog imena Bejbi Lazanja, u vezi sa nagradom.

Zahtev je da nagrada u iznosu od 50.000 evra, koju mu je dodelila Vlada, bude podeljena na način kako je predložio, prenosi 021.rs.
 
"Nema problema, mi ćemo uraditi upravo onako kako je dogovoreno. Čak sam rekao kolegama, kako sam i pretpostavio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i tačno je tako bilo", rekao je Plenković novinarima nakon konstitutivne sednice 11. saziva Hrvatskog sabora.
 
Plenković je istakao da misli da se Purišić na jedan vrlo lep, elegantan način zahvalio na gestu koji je Vlada napravila kao znak ozbiljne zahvalnosti za sjajan uspeh na Evrosongu i jednako tako na neverovatnoj promociji Hrvatske.

"Smatram da je sjajan, baš onakav kakvog sam ga osetio kad smo razgovarali u nedelju na dočeku", rekao je Plenković, prenela je Hina.
 
Bejbi Lazanja je na Instagramu saopštio da odbija nagradu Vlade jer misli daje drugima taj novac potrebniji i zamolio Plenkovića da novac preusmeri na dve dečje bolnice onkologije u Hrvatskoj.