Moj grad

Preventivni pregledi i u zdravstvenim ustanovama u Braničevskom i Podunavskom okrugu

Foto: Envato elements

Foto: Envato elements

Preventivni pregledi ovog vikenda, odnosno u nedelju biće organizovani i u ostalim opštinama Braničevskog, ali i u Podunavskom okrugu.

Dom zdravlja Veliko Gradište

Preventivni pregledi u nedelju od 8 do 17 časova.

Služba zdravstvene zaštite odraslog stanovništva
Pregled lekara opšte prakse
Merenje krvnog pritiska i EKG

Služba laboratorijske dijagnostike
Analiza krvne slike

Služba radiološke dijagnostike
Ultrazvuk abdomena

Iz ove zdravstvene ustanove zamolili su pacijente koji dođu da rade ultrazvuk abdomena, da ne unose hranu i piće od 18 časova prethodnog dana (sem vode).

Pozivaju se svi zainteresovani sa i bez zdravstvenog osiguranja (Poneti zdravstvenu knjižicu ko je poseduje).

Dom zdravlja Kučevo

U ovoj zdravstvenoj ustanovi građani će moći da urade merenje krvnog pritiska i EКG, laboratorijske analize, krvna slika i ultrazvuk abdomena.

Na pregled se mogu javiti i pacijenti bez zdravstvenog osiguranja kao i osigurani pacijenti.

Direktorka ove zdravstvene ustanove dr Emina Perić Ivin pozvala je sve građane da se priključe akcijama preventivnih pregleda i da zajedno doprinesu podizanju svesti o značaju redovnih pregleda i poboljšanju zdravstvenog stanja.

Dom zdravlja Golubac

U Domu zdravlja Golubac svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EКG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Dom zdravlja Malo Crniće

Dom zdravlja Malo Crniće, poziva građane da se odazovu ovom važnom pozivu i time učine važan doprinos svom zdravlju.

A u ovoj zdravstvenoj ustanovi u nedelju će građani takođe moći da izmere krvni pritisak, urade EКG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Dom zdravlja Petrovac na Mlavi

U nedelju 19. maja od 8-17 časova, u ovoj zdravstvenoj ustanovi održaće se preventivni pregledi.

Preventivni pregledi uključuju merenje krvnog pritiska, EKG, laboratorijsku obradu-određivanje parametara krvne slike, ultrazvuči pregled abdomena.

Zakazivanje nije potrebno.

Pregled će se održati u službi opšte medicine i u ultrazvučnom kabinetu.

Preventivni pregledi su od ključnog značaja za rano otkrivanje bolesti. Svaka bolest otkrivena u ranom stadijumu ima povoljniji ishod lečenja.

Dom zdravlja Žabari

Stanovnici Opštine Žabari moći će bez zdravstvenog osiguranja i prethodnog prijavljivanja da urade ultrazvuk stomaka, EKG, merenje krvnog pritiska i krvnu sliku.

Cilj ovih besplatnih pregleda je da se pošalje poruka narodu da Ministarstvo zdravlja na ovaj način vodi brigu o svakome ko želi preventivno da obavi navedene preglede, jer je uvek bolje bolest otkriti na početku da bi se blagovremeno i uspešno lečila.

"Bude li postojala potreba za daljom dijagnostikom i lečenjem, svi pacijenti će biti odmah poslati u najbližu sekundarnu zdravstvenu ustanovu. Pozivam ovim putem sve zainteresovane da dodju u nedelju u što većem broju, gde će ih naše zdravsveno osoblje najljubaznije primiti i pregledati", naveo je direktor ove zdravstvene ustanove, dr Nenad Dimitrov.

Podsetimo, u nedelju 19. maja zainteresovani građani, pored preventivnih pregleda u Domu zdravlja, iste mogu uraditi i u Opštoj bolnici u Požarevcu. Pregledi će se obavljati u Novoj bolnici, u prostorijama prijemne ambulante, od 8 do 17 časova.

U Domu zdravlja Požarevac, u periodu od 8 do 17 časova obavljaće se preventivni pregledi - merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena.

Zainteresovani građani mogu doći bez zakazivanja i prvo otići u Medicinu rada, gdećce biti pregledani, a nakon toga upućeni u laboratoriju i na ultrazvuk abdomena.

Preventivni pregledi u Podunavskom okrugu

Za preglede nije potrebno zakazivanje, već kako navode iz smederevskog Doma zdravlja, potrebno je da građani dođu u periodu od 8 do 16 časova.

U Domu zdravlja Smederevo će biti urađen osnovni pregled, dat uput za laboratoriju u Opštoj bolnici Smederevo, a ultrazvučni pregled abdomena će se raditi u obe ustanove.

U nedelju 19. maja u prostorijama Doma zdravlja ”Dr Milan – Bane Đorđević” Velika Plana, u vremenenu od 8-17 časova, obavljaće se preventivni pregledi i to: Građani će moći da urade sledeće preglede: merenje krvnog pritiska, EKG, određivanje glukoze i KKS i ultrazvučni pregled abdomena (stomaka).

Pacijenti mogu uzeti uput kod dežurnog lekara u Domu zdravlja. U Laboratoriji se može uzorkovati krv do 16 h. Građani pregled mogu obaviti bez zakazivanja i zdravstvenog osiguranja.

U Zdravstvenom centru Smederevska Palanka pregledi će se obavljati u Opštoj bolnici Stefan Visoki, te je potrebno da se građani samo jave na prijemni šalter u centralnom holu bolnice i biće usmereni na pomenute preglede.

U Domu zdravlja u Kovinu pregledi se obavljaju u Službi opšte medicine u Kovinu, laboratorijske analize se vrše u Biohemijskoj laboratoriji Doma zdravlja Kovin dok se Ultrazvučna dijagnostika obavlja u Kabinetu za rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku.