Hronika

Sudar dva voza u podzemnom tunelu: Devetoro evakuisanih

Dva voza, putnički i teretni, sudarili su se u popodne u podzemnom tunelu u Beogradu, između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je rečeno agenciji Beta da je po prvim i nezvaničnim informacijama do sudara došlo "u desnom koloseku", u pravcu ka Pančevačkom mostu.

Dodali su i "da je na terenu 17 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila".

Beogradski mediji preneli su, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je do sudara  putničkog i teretnog voza u podzemnom tunelu između Vukovog spoenika i Pančevačkog  mosta došlo oko 18 i 30.

Iz vozova evakuisano devet osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) evakuisali su večeras devet povređenih osoba iz vozova koji su se sudarili u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, saopštio je ministar Ivica Dačić.

"Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom na to da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara", naveo je Dačić, saopštio je MUP.

Vatrogasci-spasioci uspeli su da dođu do lica i evakuisali devetoro povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje.

Na licu mesta su i dalje pripadnici MUP-a i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, izjavio je Dačić.