Moj grad

Lokalni fond za razvoj poljoprivrede kao podrška ratarima

ilustracija/pixabay

ilustracija/pixabay

Opština Golubac, Fondacija Ana i Vlade Divac i Regionalna razvojna agencija Braničevo – Podunavlje, potpisali su danas ugovor o saradnji kojim će zvanično biti osnovan Lokalni fond za razvoj poljoprivredne proizvodnje u opštini Golubac.

Namena Fonda je pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima za ulaganje u proizvodnju putem korišćenja beskamatnih finansijskih sredstava. Lokalni fond za podsticaj razvoja poljoprivrede osniva se uz podršku Projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi ACDI/VOCA.

Opština Golubac je treća opština koja ove godine osniva Lokalni fond za razvoj poljoprivrede, a od 2020. pokrenuto je ukupno 18 sličnih fondova širom Srbije uz podršku USAID-a. Početkom juna meseca biće raspisan konkurs kojim je planirana podrška fizičkim licima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda, a zatim i sprovedena info sesija za sve zainteresovane koji žele da se prijave za beskamatna sredstva iz Fonda.