Sport

Još jedan poništen gol Zvezde

Počelo je drugo poluvreme finalne utakmice Kupa Srbije. Crvena zvezda vodi rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Mirka Ivanića. Ponovo je Zvezda konkretniji rival, ponovo je zatresla mrežu, ali je još jedan gol poništen zbog ofsajda.

Crveno-beli su već obezbedili titulu šampiona Srbije, sedmu uzastopnu, a beogradski tim će pokušati i četvrti put u nizu da osvoji duplu krunu. Uspevali su i ranije, ali nikada pod vođstvom Vladana Milojevića, kojem je to jedini preostali trofej koji mu fali sa Crvenom zvezdom.

Timu iz Ljutice Bogdana ovaj trofej svakako znači, ali nije toliko važan kao Vojvodini, koja je poslednji put podigla pehar upravo u Kupu u sezoni 2019/20. kada je bila bolja od Partizana. Novosađani bi potencijalnim osvajanjem Kupa i definitivno obezbedili plasman u evro kvalifikacije naredne sezone i ispunili zacrtani cilj koji su imali početkom ove sezone.

Trener Vojvodine, Božidar Bandović, koji je nedavno dobio i novi ugovor, izjavio je pred finale:

„Svesni smo da možemo da uđemo u istoriju, i to je neka vrsta pritiska, ali poruka mojim igračima je da moramo da budemo fokusirani na ono što treba da radimo na terenu. Oni znaju da verujem u njih i njihove odluke i tu sam da ih podržim u svim greškama koje naprave, jer njih će da bude, ali mi moramo da budemo koncetrisani na ono što radimo. Ako budemo disciplinovani i strpljivi, imaćemo šanse da osvojimo trofej što je veoma značajno“.

Sa druge strane, Vladan Milojević zna da Crvena zvezda ulazi u finale kao favorit, ali je bio oprezan:

„Igraju dobro, kompaktno, imaju mehanizme. Vojvodina ne može nikad da se gleda kroz pojedince, uvek mora da se posmatra kao tim. Obratićemo pažnju na ekipu, a određeni igrač se uvek istakne.“

Ove dve ekipe su nedavno odigrale i međusobni duel u okviru plej-ofa Super lige, rezultat je u Novom Sadu bio 0:0, ali je Vojvodina, po svemu prikazanom, bila bliža trijumfu.

Crvenoj zvezdi bi ovo bio sedmi osvojeni trofej u Kupu od osamostaljenja, dok bi Vojvodini bio treći.