Društvo

Smart autobuska stajališta na 7 mesta u Požarevcu i Kostolcu

Foto: Pixabay/ilustracija

Foto: Pixabay/ilustracija

Dodeljen je ugovor za radove na postavljanju opreme za Smart autobuska stajališta.

Jedini ponuđač javne nabavke bila je firma Model 5” iz Beograda. Radiće na postavljanju opreme za Smart autobuska stajališta po ceni od skoro 5,8 miliona dinara sa PDV-om.

Procenjena vrednost javne nabavke bila 5 miliona bez poreza.

Parking servis postaviće “pametna” autobuska stajališta koja će imati solarne panele, bežični internet, sopstveno osvetljenje.

Postaviće se oprema za 7 Smart autobuskih stajališta. 

Autobusko stajalište prilagođeno je i za osobe sa invaliditetom, a za slepa i slabovida lica biće ispis osnovnih informacija na Brajevom pismu.

Oprema nadstrešnice sadržaće, između ostalog, dva solarna panela na krovu, led osvetljenje, info tablu, panik taster, postoji opcija video nadzora, WI FI signal i punjač za telefon.

Lokacije na kojima će biti postavljena Smart autobuska stajališta:

Ulice Porečka – spoljni peron autobuske stanice u Požarevcu, Ratarska preko puta OŠ „Vuk Karadžić“ u dvorištu MZ Burjan, Čede Vasović kod zgrade „betonjerka“ u Požarevcu, Požarevačkog partizanskog odreda, ispred ukrštanja sa ulicom Cane Babović u Požarevcu, Bratstva i jedinstva ispred Gradske bolnice „Dr. Voja Dulić“ u Požarevcu, MZ Zabela – državni put II reda broj 371- izdvojeni parking kod sportskih terena i  Bože Dimitrijević kod parka u Kostolcu.