Moj grad

Premijera predstave Pozorišta "Milivoje Živanović"

U četvrtak, 23. maja, Pozorište "Milivoje Živanović" Centra za kulturu Požarevac premijerno će izvesti predstavu "Nada i mučenje".

Predstava "Nada i mučenje" rađena je po motivima drama Milice Janković.

Adaptaciju i režiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović.

U predstavi igraju: Sara Trailović, Marko Vasiljević, Ivana Bogdanović, Dušan Radovanović, Miloš Mijajlović, Nemanja Pavlovski, Jelena Trifunović Ilić, Marija Vajner, Petar Beban Jovanović, Teodora Živković, Valentino Oljača, Zoran Živković, Bojan Nikolić, Pavla Stanković, Bogdan Stanković, Nikola Kostadinov, Bojan Sulja Nikolić i Ivana Cvetanović.

Predstava će se igrati u Velikoj sali Centra za kulturu, sa početkom u 20 časova.

Ulaz je besplatan uz kartu koja se preuzima u Biletarnici Centra za kulturu, čije je radno vreme 22. i 23. maja od 14 do 20 časova.

Foto: Plakat

Milica Janković rođena je u Požarevcu, a detinjstvo je provela u Velikom Gradištu, gde je završila osnovnu školu. U Beogradu je završila slikarsku školu Bete i Riste Vukanovića i studirala ruski jezik kod Radovana Košutića.

Pisala je pesme u stihu i prozi, pripovetke za odrasle, omladinu i decu, romane, putopise, skice, prigodne članke, književne i umetničke prikaze. Prevodila je sa ruskog. 

U dvadesetoj godini osetila je prve znake hroničnog reumatizma, a najveći deo života provela je u lečilištima i banjama, gotovo nepokretna.