Moj grad

Dan veselih papuča

FOTO: Ljubica Georgijev

FOTO: Ljubica Georgijev

Među mnogobrojnim ustanovama i Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Miloševcu poziva Planjane da se priključe akciji koja traje sve do 28. maja. Poziva ih da se priključe Danu veselih papuča. O čemu se zapravo radi?

Deca bez roditeljskog staranja nemaju svoj dan. Ideja je da taj dan postane 28. maj. Do tada, narednih nekoliko dana, objavite na društvenim mrežama sliku vaših veselih, omiljenih kućnih papuča. Jer, kućna papuča = dom. A tog 28. maja osmelite se, Planjani, i izađite do prodavnice, pođite na posao u svojim omiljenim kućnim papučama. Prošetajte u njima. Sve fotografije ili video-snimke koje budete objavljivali koristite uz oznake #DVP #DanVeselihPapuca #MALIKORAK.

Celokupna ideja je da se svi zajedno udružimo i da skrenemo pažnju javnosti, što lokalnoj, ali i šire, na decu bez roditeljskog staranja, čiji je broj u Srbiji 5 443 , a 4 926 deteta je u hraniteljskim porodicama, dok njih 574 odrasta u domovima.

Ovime, svi zajedno kao lokalna zajednica, možemo da malim korakom učinimo veliku stvar.

Zato, pronađite svoje omiljene papuče, razmislite o toj simbolici i učinite nešto lepo, empatično. Zajedno, iskroračimo iz zona komfora i podignimo svest ljudi oko nas, a i šire.

FOTO: Ljubica Georgijev